Grups de gimnàs de manteniment

Facebook

Instagram

Opinions

606 966 382

973 53 30 86

Per què hem de fer Gimnàstica?

Qui no ha patit mai d’esquena en el curs de la seva vida? Poques serien les persones que podrien confirmar aquest interrogant. Per això des del Centre de Fisioteràpia de Catalunya oferim als nostres pacients la possibilitat de realitzar una teràpia dirigida a pal·liar els problemes que ens poden afectar a les activitats de la vida diària.

 

A qui va dirigit?

El benefici d’aquesta teràpia va dirigit a tots els col·lectius, des dels més joves que poden patir problemes com ara l’escoliosi, fins els més grans, com a mètode de manteniment de cara al deteriorament progressiu provocat per l’envelliment biològic.
És obvi que el ritme de vida, l’estrès i molts altres factors com ara el sedentarisme i la poca higiene postural a l’hora de treballar, són origen de lesions i/o patologies que poden minvar inclús aturar el nostre ritme de vida normal.
És per això que us proposem l’oportunitat de poder gaudir d’una bona qualitat de vida des d’aquesta teràpia globalitzada, no només per la possibilitat de prevenir i/o rehabilitar un gran ventall de problemes físics, sinó també saber actuar davant de cada lesió durant les activitats que estem realitzant.

Característiques

 • Treball en grups reduïts
 • Escola de Columna

Gimnàstica suau

 • Estiraments posturals globals
 • Gimnàstica abdominal hipopressiva

Gimnàstica Abdominal Hipopressiva

La gimnàstica Abdominal Hipopressiva es caracteritza perquè, mentre es realitzen els exercicis, la pressió dins de l’abdomen disminueix de manera important, al revés del que succeeix amb tots els altres mètodes i exercicis abdominals.

Amb aquesta disminució de pressió s’aconsegueix protegir els òrgans interns i inclús recol·locar-los i reduir la cintura més eficaçment, a la vegada que es produeix una contracció reflexa de la musculatura del sòl pèlvic. Els exercicis que s’utilitzen estan dissenyats per a crear una progressió adequada a cada persona i necessitat. És precís un professional fisioterapeuta per assegurar la correcta execució de la tècnica i dissenyar una òptima progressió metodològica.

Para fer els exercicis és important estar en apnea respiratòria, expulsar to l’aire i fer els exercicis sense aire als pulmons, doncs així s’aconsegueix una important disminució de la pressió intraabdominal i es treballa abdominal amb el diafragma toràcic relaxat i elevat. Aquest tipus d’exercicis amb apnea estan contraindicats en persones hipertenses i embarassades.

Els beneficis de la GAH són:

 • Aconseguir un abdomen més pla.
 • Reduir la cintura de forma efectiva.
 • Millorar els problemes lumbars.
 • Corregir la postura.
 • Tractar la incontinència urinària.
 • Prevenir els problemes de pròstata
 • És una tècnica bàsica per a la reeducació postpart.
 • Evita problemes de descens de òrgans pèlvics o evitar la seva progressió: prolapses uterins o de bufeta.
 • Millora l’activitat sexual.
 • Millora l’estrenyiment.

Ioga

“Ioga és aturar la fluctuació de la ment”. Patanjali (segle II aC)

Arribar a aquesta tranquil·litat i transparència de la ment demana un aprenentatge i una dedicació acurada tal com la demana esdevenir virtuós d’ un instrument musical. Ara bé, el ioga és pragmàtic: Val més un minut de pràctica que una hora de teoria. Així des del primer dia la pràctica de les assanes (postures) constitueix una manera d’enfortir el cos i endarrerir l’envelliment, també millora les funcions digestives, la circulació i la capacitat pulmonar entre d’altres.

Pel que fa a la pràctica dels pranayamas ( tècniques de respiració). La regulació de la respiració tranquil·litza la ment i ajuda a la concentració. A més ens dóna més energia i un rendiment físic major. Indicat a qualsevol edat i en qualsevol situació física, a FISIOMED, comptem amb la nostra especialista Maria Valle Muñoz, amb anys d’experiències realitzant classes de ioga. Els seus beneficis immediats, van des del més senzill, UNA BONA POSTURA fins a una sensació de relaxació i l’experiència de l’essència profunda de l’ésser humà. Aquesta dedicació t’aportarà una renovació profunda i l’energia i l’equilibri per assolir noves metes.

Pilates

El métode Pilates és una técnica d’entrenament fisic i mental super completa i global del cos que constitueix una eina indispensable per a prevenir i tractar lesions lumbo-pèlviques d’una manera eficaç i, sobre tot, segura. El Pilates busca corregir la postura abans de execució del moviment. Per a realitzar un bon Pilates és necessari la correcció per part d’una especialista en exercici terapéutic, la fisioterapeuta.

Som professionals titulats i amb experiència per retornar-te al teu estat de salut óptim

personalització del tractament amb les millors teràpies, Sense tractaments protocol·litzats ni grupals.

fisiomed@fisioterapeutes.org

973 53 30 86

Avinguda Mil·lenari de Catalunya 43 - Cervera