• El mètode 5P rep el curiós nom per les 5 “P” de “reeducació ProPiocePtiva Pelvi-Perineal” i es caracteritza per utilizar un TRONC d’equilibri fet de fusta que ens ajudarà a buscar el desequilibri necessari per l’activació muscular reflexe.
  • Va ser dissenyat per la matrona i sexòloga francesa Chantal Fabre-Clergue i és una eina dinàmica i eficaç per a tenir consciència del propi cos, la gestió dels desequilibris musculars, la reprogramació de la postura i el tractament de les disfuncions del sol pelvià.
  • Com hem dit, consisteix en un mètode d’exercicis propioceptius per a tractar músculs perineals i les disfuncions del sol pelvià a través de la postura.
  • S’utilitza el peu com a via d’entrada de la informació que permet fer petites regulacions posturals, posant en joc les fibres tóniques perineals el que permet el seu “despertar” a la vegada que la seva tonificació.
fisio2
  • A través d’aquest mètode també es tracten els músculs abdominals i es reequilibren les tensions musculars de tot el cos, principalment de Diafragma i músculs pélvics (Glutis, Rotadors de maluc, estabilitzadors lumbo-pélvics,…).
fisio3
  • És un mètode que fomenta l’estímul de la cadena de redreçament corporal i la gestió de l’augment de les pressions tóraco-abdominals al tossir, estornudar, agafar un pes, etc.
    Podem treballar amb el tronc tant en l’embaràs com en el post-part (en la 6ª setmana si ha estat part vaginal o en la 8ª si ha estat per cesàrea). Inclús es pot demanar un per tu i fer-ho a casa tots els dies amb una pauta marcada per la fisiterapeuta en els tallers de Mètode 5P Post-part o Mètode 5P embaràs. O evidentment, seguir l’activitat amb el Mètode 5P de manera grupal en el centre.
fisio1

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza Cookies perquè vostè tingui la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades cookies i l'acceptació de la nostra política de cookies, cliqueu l'enllaç per a més informació.Més info

ACEPTAR
Aviso de cookies

Pin It on Pinterest

Share This

Share this post with your friends!